Bildbeskrivning

 presenterar

Följ oss på Facebook

KLICK HÄR

En ny fars

av skaparna

bakom

"Kuta och kör"

Förra årets publiksuccé på

Västmanlands Teater

Bildbeskrivning

En fars i

Västeråsmiljö,

av farsernas mästare

Ray

Cooney


Image description

Skådespelare

Bildbeskrivning

Daniel Träff - spelar Olle Brolin

Daniel är inte helt ny för Västeråspubliken. Dels gjorde han succé i Livets Lotteri på Konserthuset för något år sedan och dels har han spelat här i turnerande föreställningar. Förra säsongen hade han en bejublad huvudroll i den kritikerrosade musikalen Allt eller inget i Skåne. Han har spelat i I hetaste laget både i Kristianstad och på Oscars i Stockholm. Han har även synts i långfilmen om Svensson, Svensson på bio. I FUNNY MONEY spelar han den alldaglige tjänstemannen, Olle Brolin, som plötsligt upptäcker sju miljoner trehundrafemtio tusen kronor i sin portfölj – i femhundrakronorssedlar. Han måste lämna landet direkt – om det bara inte var så mycket i vägen!

 

Bildbeskrivning

Anna Carlsson - spelar Sara Brolin


Säg var Anna inte har medverkat. Närmast kommer hon från en produktion med R.E.A (Roligt, Elakt, Aktuellt) i Stockholm och Göteborg. Hon har spelat med Stefan&Krister i Falkenberg, på Lisebergsteatern i Göteborg, på Maxim i Stockholm, på Nöjesteatern i Malmö, med Thomas Petterson, med Lena Nyman, Birgitta Andersson, Björn Gustafsson, Uffe Larsson och många fler. Kanske har du även sett henne på TV i humorprogrammet Partaj, som belönades med Kristallen nyligen. Och nu är hon i Västerås! I FUNNY MONEY gör hon rollen som Sara Brolin, en kvinna som inte dricker alkohol – ända tills hennes man kommer hem med väskan full av pengar!

Bildbeskrivning

Katarina Söderberg - spelar Sussi Frisk


Katarina är välkänd för teaterpubliken i Västerås. På Teater Västmanland har hon under en följd av år gjort uppmärksammade prestationer i en mängd roller, t ex Mig äger ingen, LisaLouise och En fröjdefull jul, för att bara nämna några. Kanske minns du henne också från Sveriges mest långlivade TV-serie Hem till byn. I FUNNY MONEY spelar hon Sussi Frisk, som är lyckligt gift med Göran. Det hindrar henne inte ifrån att säga ja till att bli ännu lyckligare med dagens födelsedagsbarn, Olle Brolin – om bara resan till Barcelona ville bli av!

Bildbeskrivning

Bengt Larsson Heppling - spelar Göran Frisk


Efter en lång karriär som regissör och manusförfattare, varav ett par av de senaste i Västerås, är han nu tillbaka som skådespelare. Han skrev och regisserade, tillsammans med Billy Nilsson, den hyllade showen Livets Lotteri på Konserthuset. Den jämfördes i pressen med både Hasseåtage och Galenskaparna. I Kuta och Kör gjorde han en uppmärksammad roll som konflikträdd polis.

Nu spelar han rollen som Göran Frisk, en i egna ögon cool machosnubbe - med lika tröga fötter som hjärna!

Bildbeskrivning

Thomas Tjerneld - spelar Kriminalkommissare Rollén


Thomas är mycket välkänd i Västerås efter en lång tid på Västmanlands Teater. Där har han under åren varit såväl konstnärlig ledare som regissör och skådespelare. Han har hyllats för sina roller i bl a Vem är rädd för Virginia Wolf och Mig äger ingen, samt i många fler uppsättningar. För något år sedan kunde vi också se honom på bio i den publikdragande långfilmen Bröllopsfotografen.

Nu spelar han rollen som kriminalkommissarie Sune Rollén. Det är en jovialisk man som följer lagen till punkt och pricka – om lagen bara följer honom så. Och lagen kan ju tolkas på många vis!

Bildbeskrivning

Anders Berglund - spelar Kriminalassistent Svärdh


Anders är välkänd för Västeråspubliken från en mängd olika shower i den unika humorduon Anders&Andreas. Senast hyllades han dessutom för sin insats i Kuta och kör. Nu spelar han kriminalassistent  Daniel Svärdh, en snäll och vänlig själ – tills han blir provocerad. Då jäklar!

Bildbeskrivning

Jan-Erik Hagström - spelar Taxichaufför Benny Tofting


Jan-Erik är välkänd skådespelare för Västeråspubliken. Han har gjort ett stort antal uppmärksammade roller på Teater Västmanland (nuvarande Västmanlands Teater) i

bl a Bettys Pensionat och Den jäktade. Under flera år medverkade han dessutom i den folkkära Vallbyrevyn. Här spelar han taxichauffören Benny Tofting, vars taxameter ständigt tickar. O, om han bara kunde slippa alla korkade människor och komma iväg!

Bildbeskrivning

Peter Ovrin - spelar Den ryska bossen


Peter känns igen främst från Västerås Improvisationsteater. Där har han medverkat i ett stort antal scenframträdanden för publik. Här gör han dock sin debut som rollinnehavare i en fars. Han spelar Bossen, en rysk mafioso som nyss stoppat sin bästa kumpan i Köpingsån. Och nu väntar Olle Brolin!

Speldatum

Fredag 31 jan kl.1900

Premiär

Lör 1 feb kl 15.00

Sön 2 feb kl 15.00


Ons 5 feb kl 19.00

Tors 6 feb kl 19.00

Fre 7 feb kl 19.00

Lör 8 feb kl15.00

Sön 9 feb kl 15.00


Ons 12 feb kl 19.00

Tors 13 feb kl 19.00

Fred 14 feb kl 19.00

Lör 15 feb kl15.00

Sön 16 feb kl 15.00


Ons 19 feb kl 19.00

Tors 20 feb kl 19.00

Fred 21 feb kl 19.00

Lör 22 feb kl15.00

Sön 23 feb kl 15.00


Ons 26 feb kl 19.00

Tors 27 feb kl 19.00

Fred 28 feb kl 19.00